Rödpunktsikten

Rödpunktsikte är ett optiskt riktmedel av speciell typ som används på handeldvapen gevär/pistol mm.

Rödpunktssiktet är försett med en ljuskälla (till exempel en lysdiod) som projicerar en röd prick på målet när man kikar genom siktet. Observera att den röda pricken endast är synlig genom siktet och inte på målet självt (jämför med lasersikte). De första rödpunktssiktena saknade förstoring eftersom tanken var att man skulle ha bägge ögonen öppna när man sköt, vilket tillåter djupseende. Numera finns det även rödpunktssikte med inbyggd förstoring.

Rödpunktssikten utvecklades för jakt, fördelarna med ett rödpunktsikte är flera, framförallt kan man snabbt komma till skott vid drevjakter mm. där det krävs snabba anläggningar! Under senare tid har rödpunktssikten även fått en alltmer ökande militär användning. Inom svenska Försvarsmakten är siktet standardmonterat på Automatkarbin 4 och senare även på Automatkarbin 5. Rödpunktssikten är dessutom tillåtna vid vissa grenar inom pistolskytte samt har blivit nästan standard inom tävlingar med hagelvapen tex. jaktstigar mm. !

Elektro multi Dot siktena går även under namnet Hollo-Frame sikte, ett extremt litet nätt sikte!

Välkommen till JagaMera, Skogshagens Jakt&Skytte - ditt "naturliga" val på nätet! Jagamera.se är en komplett leverantör av jaktutrustning som vapenvårdsutrustning, skyttetillbehör, vapentillbehör, lockpipor, foderautomater, åtelkameror, åtelbelysning, luftvapen, jaktknivar, och kikarsikten!

Vi har ett av Sveriges största utbud på luftvapen! Soft airgun, pilbåge, Paintball produkter finner du under kategorin FRITIDSPRODUKTER, vilket vi även har ett mycket stort utbud på! Här finns allt du behöver för din jakt och fritid.

Vi säljer jakttillbehör från ledande tillverkare samt leverantörer som Gyttorp, Hoppe´s, Primos, Moultrie, Leupold, Bushnell, Avery, Greenhead Gear, Tanglefree, Eka, Buck Expert, Browning, Hatsan, Crosman, Daisy, JSB, Z-Aim och många andra välkända leverantörer/tillverkare av jaktutrustning och jakttillbehör.

En ytterligare trygghet för dig som kund hos mig är att du gör ditt köp av någon som har stor erfarenhet och kunskap om just jakt & skytte tillbehör och de produkter som saluförs. Butiken befinner sig fortfarande i en uppstartsfas och sortimentet är ständigt växande!

Jaktutrustning och Jakttillbehör i vår Jaktbutik på nätet

JagaMera´s jaktbutik på nätet erbjuder dig allt för en lyckad jakt - vi har ett mycket stort sortiment av jaktutrustning och jakttillbehör som du kan köpa online direkt i vår webbshop. Bland vår jägarutrustning och våra jakttillbehör hittar du endast kvalitetsprodukter från kända leverantörer inom jakt och fritid. Handla jaktutrustning och jakttillbehör på nätet hos Jagamera.se!

En enkel, smidig samt mycket säker webb butik att göra dina inköp från! Handla mycket enkelt & framförallt riktigt säkert mot faktura, nu erbjuder vi dig dessutom kostnadsfria fakturor genom Klarna! En tjänst som de allra flesta butiker annars plockar ut en avgift för! Det är även möjligt att välja delbetalning om man så vill, dela upp din betalning på upp till 24 månader!

Den lilla butiken, med det stora utbudet på nätet! Ditt NATURLIGA val på nätet....
www.jagamera.se