Ammunition/Diaboler

Du finner här ett väl tilltaget sortiment av luftvapenammunition, välj på ammunition från följande världsledande tillverkare!


CROSMAN:
Ett amerikanskt företag som bildades 1923 i Rochester New York som gjort sig ett världsledande namn inom just luftvapenindustrin, företaget har mer än 300 personer anställda idag samt marknadsför sina produkter över hela världen, företaget ses som ett ledande företag inom luftvapenindustrin idag.

DAISY:
Ytterligare ett amerikanskt företag inom luftvapenindustrin som bildades redan 1886 i Plymouth, Michigan. Ett mycket välkänt namn inom luftvapen inom USA, har kanske gjort sig mest kända för sin unika tillverkning och framtagning av BBguns riktade till barn/ungdomar. Företaget har idag ett sortiment av Luftgevär, Luftpistoler, BBguns, CO2 vapen, Pilbågar mm.

BSA:
Ett historiskt engelskt företag som bildades 1861, startade med luftvapentillverkning men har även tillverkat kända vapen som Lee Enfield .303, Browning maskingevär, Hagelgevär mm. listan kan göras lång. Ett välkänt företag inom luftvapenindustrin idag, kanske mest känt för sin höga kvalité på sina produkter.

RWS:  Ett smått legendariskt Tyskt företag inom ammunitionstillverkning genom tiderna, i mer än ett decennium har de hållit på med ammunitionstillverkning, det startade redan så tidigt som 1855 med Heinrich Utendoerffer som sedan sålde sitt företag till “Rheinisch Westfälische Sprengstoff-Actien-Gesellschaft” (RWS) som grundades 1886 i Troisdorf. RWS är väl kanske mest känt i Sverige för sin hagelammunition, Rottweil det behövs knappast påpekas vilken kvalitetskontroll de har på sin ammunitionstillverkning, den är välkänd för att vara mycket hög och tillförlitlig.

UMAREX:
Ett tyskt företag som du finner namn som Walther, Hämmerli produkter hos. Har ett minst sagt enormt utbud av Luftvapen, Airsoftvapen, Självförsvarsprodukter, Vapenhölster, Optik, Pilbågsprodukter, Knivar mm. Mycket god kvalité på deras produkter.

JSB:
Ett Tjeckiskt företag som grundades 1991 av Josef Schulz. Kännetecknas mest ifrån en extremt välgjord samt en enorm kvalitetskontroll av deras luftvapenammunition, bland tävlingsskyttar ett populärt och minst sagt välkänt fabrikat och märke, utbudet ifrån JSB är så omfattande att de har fått en helt egen kategori här inne.Vilken kaliber  ska man välja?

 
4,5mm (.177), 5,5mm (.22) eller 6,35mm (.25)

4,5mm (.177) är den vanligaste kalibern.  Små kulor och liten vikt ger hög hastighet på kulorna. Med 10 Joules anslagsenergi har denna kaliber en rak kulbana som är enkel att skjuta med. En lätt kula är dock känsligare för vind. I licensutförande kan denna kaliber passera överljudsfart,vilket ofta har en negativ påverkan på precisionen.

5,5mm (.22) är en”mellankaliber ” som också är mycket populär. Kulorna är större och tyngre vilket sänker utgångshastigheten men gör kulorna mindre vindkänsliga. Kalibern är den minsta tillåtna vid skyddsjakt. 90% av alla kunder hos oss som köper ett luftgevär, de väljer denna kalibern, så populär är den!

6,35mm (.25) är en stor kaliber för luftvapen. I licensfritt utförande är utgångshastigheten låg och kulan sjunker snabbt. Många anser dock att detta vägs upp med att de stora kulorna markerar träff väl och lämnar stora hål i målet. 


Rundkulor 4,5mm (.177) Under kategorin kaliber 4,5mm finns även rundkulor sk BB:s(vars faktiska diameter är ca 4,42mm). Dessa är oftast tillverkade av stål och har ett lågt pris per skott. Vapen som använder rundkulor har ofta stora magasin, skjuter fort och är underhållande att använda. En rund kula roterar inte på samma sätt som en cylindrisk diabolokula. Därför har en diabolokula stabilare kulbana och generellt bättre precision Var uppmärksam mot rikoschetter hos rundkulor. Använd alltid skyddsglasögon.

Kort om ammunition
Val av ammunition är något som inte är helt enkelt om man vill få bästa möjliga precision. Det finns mängder av varianter och en typ kan fungera väl till ett vapen men inget vidare till ett annat. Man brukar få prova sig fram, känner du dig osäker ring eller mejla till mig jag hjälper dig gärna!


OBS! De luftvapen i vårt sortiment som skjuter rundkulor skall endast laddas med stålrundkulor i kaliber 4,5mm. 
Aldrig blykulor!


HÄR NEDAN KAN DU SE OLIKA KALIBERVAL AV LUFTVAPEN AMMUNITION, DET ÄR BARA ATT KLICKA PÅ DEN KALIBER AV DEM DU FÖREDRAR SÅ KOMMER DU VIDARE IN PÅ DE OLIKA KALIBERPRODUKTERNA!

Välkommen till JagaMera, Skogshagens Jakt&Skytte - ditt "naturliga" val på nätet! Jagamera.se är en komplett leverantör av jaktutrustning som vapenvårdsutrustning, skyttetillbehör, vapentillbehör, lockpipor, foderautomater, åtelkameror, åtelbelysning, luftvapen, jaktknivar, och kikarsikten!

Vi har ett av Sveriges största utbud på luftvapen! Soft airgun, pilbåge, Paintball produkter finner du under kategorin FRITIDSPRODUKTER, vilket vi även har ett mycket stort utbud på! Här finns allt du behöver för din jakt och fritid.

Vi säljer jakttillbehör från ledande tillverkare samt leverantörer som Gyttorp, Hoppe´s, Primos, Moultrie, Leupold, Bushnell, Avery, Greenhead Gear, Tanglefree, Eka, Buck Expert, Browning, Hatsan, Crosman, Daisy, JSB, Z-Aim och många andra välkända leverantörer/tillverkare av jaktutrustning och jakttillbehör.

En ytterligare trygghet för dig som kund hos mig är att du gör ditt köp av någon som har stor erfarenhet och kunskap om just jakt & skytte tillbehör och de produkter som saluförs. Butiken befinner sig fortfarande i en uppstartsfas och sortimentet är ständigt växande!

Jaktutrustning och Jakttillbehör i vår Jaktbutik på nätet

JagaMera´s jaktbutik på nätet erbjuder dig allt för en lyckad jakt - vi har ett mycket stort sortiment av jaktutrustning och jakttillbehör som du kan köpa online direkt i vår webbshop. Bland vår jägarutrustning och våra jakttillbehör hittar du endast kvalitetsprodukter från kända leverantörer inom jakt och fritid. Handla jaktutrustning och jakttillbehör på nätet hos Jagamera.se!

En enkel, smidig samt mycket säker webb butik att göra dina inköp från! Handla mycket enkelt & framförallt riktigt säkert mot faktura, nu erbjuder vi dig dessutom kostnadsfria fakturor genom Klarna! En tjänst som de allra flesta butiker annars plockar ut en avgift för! Det är även möjligt att välja delbetalning om man så vill, dela upp din betalning på upp till 24 månader!

Den lilla butiken, med det stora utbudet på nätet! Ditt NATURLIGA val på nätet....
www.jagamera.se