Kontakt
JagaMera
Skogshagens Jakt & Skytte
Skogshagevägen 87
29495 SÖLVESBORG
SVERIGE
 
E-post: service@jagamera.se

Telefon: 0763906876
  • Sveriges största utbud på luftvapen
  • Ständigt växande sortiment
  • Allt för en lyckad jakt

Pilbågar

Bågskytte är en sport som har ca 10 000 utövare i Sverige.

Bågskytte, sporten som passar hela familjen. Det spelar ingen roll om du är 5 eller 75 ni kan ha roligt tillsammans året om. Mellan mars - oktober bedrivs utomhusskytte och under den lite kallare & mörkare tiden på året inomhusskytte. Utomhusskytte kan delas in i fyra olika grenar, tavel, jakt, fält och 3-D skytte.

Tavelskytte, skjuts på avstånd mellan 30-90 meter för seniorer dvs.skyttar som är mer än 18 år och män, för kvinnor är avstånden 30-70 meter. Tavlans storlekär 80cm på de två kortaste avstånden 30 resp. 50 meter. Tavlan är 10ringad och mitten dvs 10:an är 8 cm i diameter. På de två längre avstånden 70 resp. 90 meter är tavlansstorlek 122cm och 10:an är 12,2cm. De redan nämnda storlekarna gäller för recurveskytte dvs. den skjutform som bedrivs i te.x OS. För compoundskytte är tavel  storleken den samma men mittenområdet är hälften så stort. Oftast skjuts 144 tävlingspilar under en tävling, 36 pilar på resp. avstånd.

Jaktskytte, bedrivs i skogen inom ett avgränsat område. Avstånden varierar mellan 0-60 meter för seniorer oavsett om man är man eller kvinna. Man skjuter mot tavlor som är utställda i skogen på ett ej känt avstånd för skytten, dvs. skytten måste först avståndsbedöma innan man försöker träffa målet. Jaktskytte innebär att man skjuter på tavlor i papp föreställande något djur inom Sveriges mest vanliga djurfauna. Man har 3 pilar per mål att använda för att träffa målet och poängskalan är fallande beroende på vilken pil i ordningen som träffar poängzonen först. Högsta poäng per mål är 15 poäng om skytten träffar målets hjärtring med första pilen.

Fältskytte, bedrivs på samma sätt som jaktskytte inom ett avgränsat område i skogen på lika avstånd för män resp. kvinnor. Även här skall skytten först avståndsbedöma innan målet beskjuts. Den stora skillnaden är tavlans utformning. Tavlans design är rund med en gul mittenring och ett svart ytterområde. Med tre pilar skall fältmålet beskjutas, poängskalan per pil är 1-5, där maxpoängen per mål är 15. Oftast är en fälttävling 2 x 30 mål, så en tävling tar oftast 5-6 timmar att genomföra.

3-D skytte, den nyaste formen av utomhusskytte. Skytten skall försöka träffa ett tredimensionellt mål föreställande te.x en hjort. På samma sätt som vid jakt & fältskytte måste skytten först avståndsbedöma avståndet till målet innan han/hon försöker att träffa målet. Max avstånd inom 3-D skytte är 45 meter men den stora skillnaden är att även små 3-D mål kan vara placerade på långa håll. Gemensamt för alla 3 formerna av skogskytte är att målen kan vara placerade nästan rakt upp eller ner och skjutplatsens utformning behöver inte vara anpassade så att skytten står bekvämt och stadigt.

Inomhusskytte, bedrivs under november till februari på 18 meter för män och kvinnor som har fyllt 18 år. Tavlan är 40 cm och mitten dvs. 10:an är 4cm för recurve skyttar. För compound skyttar är tavlan densamma med mitten är hälften så stor. Svenskt rekord för compound skyttar män är 597 poäng av 600 möjliga.

Välkommen till JagaMera, Skogshagens Jakt&Skytte - ditt "naturliga" val på nätet! Jagamera.se är en komplett leverantör av jaktutrustning som vapenvårdsutrustning, skyttetillbehör, vapentillbehör, lockpipor, foderautomater, åtelkameror, åtelbelysning, luftvapen, luftgevär, luftpistol, pcp, jaktknivar, och kikarsikten!

Vi har ett av Sveriges största utbud på luftvapen! Soft airgun, pilbåge, Paintball produkter finner du under kategorin FRITIDSPRODUKTER, vilket vi även har ett mycket stort utbud på! Här finns allt du behöver för din jakt och fritid.

Vi säljer jakttillbehör från ledande tillverkare samt leverantörer som Gyttorp, Hoppe´s, Primos, Nikko stirling, Walther, Umarex, Tasco, Geco, Redfield, GPO,  Leupold, Bushnell, Avery, Greenhead Gear, Tanglefree, Mora, Benchmade, Helle, Buck Expert, Browning, Norica, Evelox, Browning, Hämmerli, Perfecta, Ruger, Hatsan, Crosman, Daisy, JSB, RWS, Norma, Z-Aim och många andra välkända leverantörer/tillverkare av jaktutrustning och jakttillbehör.

En ytterligare trygghet för dig som kund hos mig är att du gör ditt köp av någon som har stor erfarenhet och kunskap om just jakt & skytte tillbehör och de produkter som saluförs. Butiken befinner sig fortfarande i en uppstartsfas och sortimentet är ständigt växande!

Jaktutrustning och Jakttillbehör i vår Jaktbutik på nätet

JagaMera´s jaktbutik på nätet erbjuder dig allt för en lyckad jakt - vi har ett mycket stort sortiment av jaktutrustning och jakttillbehör som du kan köpa online direkt i vår webbshop. Bland vår jägarutrustning och våra jakttillbehör hittar du endast kvalitetsprodukter från kända leverantörer inom jakt och fritid. Handla jaktutrustning och jakttillbehör på nätet hos Jagamera.se!

En enkel, smidig samt mycket säker webb butik att göra dina inköp från! Handla mycket enkelt & framförallt riktigt säkert mot faktura, nu erbjuder vi dig dessutom kostnadsfria fakturor genom Klarna! En tjänst som de allra flesta butiker annars plockar ut en avgift för! Det är även möjligt att välja delbetalning om man så vill, dela upp din betalning på upp till 24 månader!

Den lilla butiken, med det stora utbudet på nätet! Ditt NATURLIGA val på nätet....
www.jagamera.se